Sneaky Bean Burger

Igårkväll kom jag och min pojkvän till en insikt, och denna var att detta var den godaste hamburgaren vi någonsin ätit.
Hemligheten? Kidneybönor!
 
 
För 6 st fantastiska
burgare behöver du:
  • 500g fläskfärs
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 liten gullök
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd/havregryn
  • sriracha (efter smak)
  • Paprikapulver
  • Cayennepeppar
  • Salt och peppar
Börja med att hälla av och skölja kidneybönorna. Lägg dem sedan i en bunke och mosa dem med en gaffel. När det inte finns några hela kidneybönor kvar blandar du detta med ca. en tesked paprikapulver respektive cayennepeppar. ringla sedan lite sriracha över, hur mycket är en smaksak, det beror på om du vill ha det starkt, eller bara ha lite extra smak.
 
Blanda allt ordentligt. Hacka gullöken. Blanda sedan i löken, fläskfärsen, ett ägg och 1 dl blandat av 1/3 havregryn och 2/3 ströbröd. Salta och peppra och arbeta sedan ihop allt med händerna och forma till 6 stora burgare. Skölj händerna innan du börjar forma burgarna, då fastnar inte blandningen och det blir lättare att forma dem snyggt.
 
Skär rödbetan i tunna skivor, och skär upp alla dina andra tillbehör som du vill ha. Stek biffarna, börja på hög värme så att de får färg och sänk sedan värmen och stek tills de är genomstekta. Stek sedan rödbetsskivorna tills de får lite färg. Servera biffarna i hamburgerbröden med den stekta rödbetan, valfri dressing(rekommenderar majonäs och ketchup), sallad m.m. och pommes frites till.
 
Ät och njut!
 
 
 
 
 
 
 
 
-Ät Mera Mat
Allmänt, Blandade recept, Budget | burgare, bönburgare, fläskfärs, hamburgare, kidneybönor | | Kommentera |
Upp