Lat-pannkakan

 Ugnspannkaka är den bästa maträtten för de dagar när man kommer hem sent och helst bara vill slänga sig på soffan direkt. Man beöver bara röra ihop smeten, hälla i den i en ugnsplåt och sen kan man sätta sig i soffan och vänta på att det lagar sig själv och sprider en fantastisk doft i hela huset.
 
Ingredienser till ca. 3 port:
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • en nypa salt
Tillbehör:
  • Rårörda lingon
  • 2 mindre morötter
  1. Sätt på ugnen på 200 grader
  2. Knäck tre ägg i en bunke och vispa.
  3. Lägg sedan i 3 dl mjöl och två dl mjölk i samma bunke, vispa tills det blir en jämn smet
  4. Succesivt häll i resten av mjölken medan du rör om och krydda sedan med lite salt.
  5. Häll den färdiga smeten i en smörad ugnsplåt och ställ in i ugnen. Låt den stå i ugnen i ca 20-25 min eller tills den har fått färg. 
  6. Grovriv morötterna medan du väntar på pannkakan.
  7. Servera pannkakan med rårörda lingon och grovriven morot!
Allmänt, Blandade recept, Budget, Snabbmat, Vegetariskt | Budget, Pannkaka, Ugnspannkaka, Vegetariskt, billig mat, budgetmat, latmat | |
#1 - - Anonym:

Mkt gott m ugnspannkaka !

Upp