Lat-pannkakan
Ugnspannkaka är den bästa maträtten för de dagar när man kommer hem sent och helst bara vill slänga sig på soffan direkt. Man beöver bara röra ihop smeten, hälla i den i en ugnsplåt och sen kan man sätta sig i soffan och vänta på att det lagar sig själv och sprider en fantastisk doft i hela huset.
Ingredienser till ca. 3 port:
- 3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- en nypa salt
Tillbehör:
- Rårörda lingon
- 2 mindre morötter
- Sätt på ugnen på 200 grader
- Knäck tre ägg i en bunke och vispa.
- Lägg sedan i 3 dl mjöl och två dl mjölk i samma bunke, vispa tills det blir en jämn smet
- Succesivt häll i resten av mjölken medan du rör om och krydda sedan med lite salt.
- Häll den färdiga smeten i en smörad ugnsplåt och ställ in i ugnen. Låt den stå i ugnen i ca 20-25 min eller tills den har fått färg.
- Grovriv morötterna medan du väntar på pannkakan.
- Servera pannkakan med rårörda lingon och grovriven morot!
Mkt gott m ugnspannkaka !