Det är Bön Chill-i

Detta är en enkel rätt som är perfekt som vardagsmat och den fungerar bra att göra mycket av och sen frysa in. Det kanske är skrämmande med alla ingredienser, men det är mestadels kryddor så det går ändå väldigt snabbt. Jag räknar med att den tar mellan 20 - 30 min att fixa. Om du serverar med bulgur kan du sätta på den när du har skurit upp all lök och com du serverar med couscous kan du fixa den när allt ska koka upp.

  • Krossade tomater
  • Vatten
  • Blandade bönor på burk
  • Gullök
  • Rödlök (går med bara gullök)
  • Selleri
  • Chilifrukt
  • Vitlök
  • Färsk Persilja
  • Paprikakrydda(stark)
  • Oregano/Basilika(torkad)
  • Tabasco
  • Salt och Peppar

Börja med att rensa chilifrukten på kärnor och skiva den i ringar eller halvringar. Skär sedan vitlöken i skivor och löken(röd och gul) i klyftor och fräs allt tillsammans snabbt i en gryta. Skär upp selleri i små bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater. Häll av bönorna och skölj dem. Krydda med allt utom den färska persiljan, och lägg sedan i bönorna. Lägg till lite vatten och låt det koka ihop. Smaka av och krydda ev. mer. Servera med bulgor eller couscous och lite färsk persilja.

-Ät Mera Mat

Allmänt, Blandade recept, Budget, Veganskt, Vegetariskt | Bönchili, Bönchilli, Veganskt, Vegetariskt, bulgur, chili, couscous, latmat, superenkelt, vegansk gryta | | Kommentera |
Upp