Krispiga rostade kikärtor

Jag kan tycka att kikärtor är en av de tråkigare bönorna, men med detta tricket så har de gått från att vara tråkiga, till att bli fantastiskt goda. De tar ca 20 min att göra och de går finfint att ha som ett tillbehör till salladen, men de är som godast att äta nygjorda som ett litet snacks.
 
De blir krispiga på utsidan och lite småsega i mitten och med mycket paprikakrydda och salt är de ett bra alternativ till saltade nötter.
 
Vad som behövs för ca 2 port:
  • 1 burk kikärtor
  • Paprikapulver(ca 1 msk)
  • Cayennepeppar(ca 1 tsk)
  • Salt
  • (oliv/raps) olja
Häll av kikärtorna och skölj dem noga. Torka dem med hushållspapper och lägg i en skål. Blanda kikärtorna med lite paprikapulver och salt. Rosta kikärtorna i en stekpanna på medelhög värme med lite raps och/eller olivolja. Lägg till mer paprikapulver, cayennepeppar och mera salt allt eftersom. När de är färdigrostade(ca 10-15 min) häll över dem på en tallrik med hushållspapper och låt vila någon minut.
 
Ät direkt som snacks eller ha som tillbehör till sallad!
 
-Ät Mera Mat!
Allmänt, Blandade recept, Budget, Snabbmat, Veganskt, Vegetariskt | Veganskt | |
Upp