Soffpotatis - salladversionen

Den här salladen är perfekt att göra om du har en rest på soffpotatis. Den görs på ingredienser som man ofta har hemma, den kräver därför ingen större planering vilket är perfekt när du bara vill ha något snabbt. Om du inte har någon ugnspotatis redan tar den ca.40min att göra, men har du färdig ugnspotatis i kylen går den på bara 10 minuter! Jag skriver inget antal här nedan då hur mycket man vill ha av varje kan bero från person till person, och även hur stor rest potatis man har kan bero. Men ni kan se på bilden nedan(+ett ägg) ungefär hur proportionerna ska vara.

Vad som behövs:
  • Soffpotatis
  • Ägg
  • Stora tomater
  • Frysta Haricots vertes
  • Salt

Om du inte har färdig ugnspotatis börjar du med att sätta in potatisen i ugnen ca. 20 min innan du börjar med det andra.    

Börja med att koka ägg, ägget ska inte vara rinnigt men annars kan du anpassa efter vad du tycker om. Medan det kokar, tar du fram fryst haricots vertes och häller det i en microvågssäker skål, häller på en liten skvätt vatten och lägger kör i micron i någon minut på medelhögvärme(ca. 500-700w). Skär upp de stora tomaterna i halvklyftor, skala äggen och skär upp även dem i halvklyftor. Blanda ihop allt i en skål, salta, och så är det klart för att ätas!


-Ät Mera Mat
Allmänt, Blandade recept, Budget, Snabbmat, Vegetariskt | Vegetariskt, latmat, potatis, snabbmat, soffpotatis, superenkelt | | 2 kommentarer |
Upp