Jorden runt på ett (te-)fat - Libanon

Veckans stopp är i Libanon och det är dags att laga en av mina egna favoriter, Tabbouleh.

Tabbouleh är en libanesisk persiljesallad och den kan se väldigt olika ut. Den innehåller alltid persilja och färska tomater, sedan kan den serveras med bulgur, couscous eller inget alls. Min variant är med bulgur, men om du gillar couscous mer så kan du bara göra den med det istället. Om det är något annat som du inte gillar kan du bara ta bort det, och om du vill kan du även lägga till något annat. Så länge som persiljan och tomaterna är kvar räknas det fortfarande som en tabbouleh. Receptet är superenkelt, men tar lite tid då allt ska finhackas. Tabbouleh kan serveras som ett tillbehör, eller som en lättare lunch.

Vad du behöver:
  • Bladpersilja
  • Stora tomater
  • Bulgur/couscous
  • Rödlök
  • Torkade aprikoser
  • Gurka
  • Nötter (helst pistasch- eller cashewnötter)

Börja med att koka bulgur enligt förpackningen. Tips!  Koka lite extra bulgur så kan du lägga det i en burk i kylen och ha det till en lunchlåda senare i veckan. Låt bulguren svalna medan du sedan finhackar allt förutom nötterna, de ska bara grovhackas.  Blanda ihop allt förutom nötterna i en stor skål och så är det klart! Servera med en skvätt olivolja, de grovhackade nötterna och kanske lite turkisk yoghurt.

-Ät Mera Mat

Allmänt, Blandade recept, Jorden runt på ett (te-)fat, Veganskt, Vegetariskt | Jorden runt på ett (te-)fat, Libanon, Mellanöstern, Tabbouleh, Veganskt, Vegetariskt, Världens mat, snabbmat, superenkelt | |
Upp